Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

Uniek SAMI 3D-model geeft inzicht in uw situatie

Uw organisatie kan dermate complex zijn geworden, dat u door de bomen het bos niet meer ziet. U wilt ordening. Maar die ordeningsopgave lijkt enorm. Hoe ontwart u de kluwen? Wie helpt u daarbij? SAMI-training gebruikt een uniek 3D-model dat u inzicht geeft. Dit werkmodel komt tot leven zodra u of uw medewerkers leervragen stellen op het vlak van de organisatie, het team en/of de persoon. U krijgt nieuw perspectief op effectief leiderschap dankzij het 3D-model van SAMI-training.

"Faith gives you an inner strength and a sense of balance and perspective in life".

Drie functies 3D-model

Met de inzet van het unieke 3D-model van SAMI-training verandert u een zorgwekkend complexe organisatie in een vitale, lerende organisatie. Zonder uw inbreng in de vorm van leervragen is het model slechts een kunstig samenstel van hout, leer en staal. Maar mét uw leervragen krijgt het een diagnostische, ontwikkelingsgerichte en oplossingsgerichte functie. SAMI-training zet u graag op het spoor richting een volwassen lerende, LINKED-organisatie.

Diagnostisch model

Het 3D-model van SAMI-training maakt glashelder waar zich binnen uw organisatie een probleem bevindt. Het leidt u naar de oorsprong en de oorspronkelijke eigenaar van het probleem. Door dit inzicht bent u in staat om de regie te herpakken wanneer u voor een lastige situatie staat. Met dit inzicht worden uw teamleiders veel effectiever in het aansturen van uw mensen. Er ontstaat een begin van ordening. Teams (her)vinden hun kracht. De organisatie ruimt haar ruis op.

Oplossingsgericht model

Het 3D-model van SAMI-training nodigt in alle gevallen uit tot een beweging naar binnen. Door deze beweging wordt de bron van allerlei soortgelijke problemen of incidenten helder. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten, eyeopeners en bewustwording. Een drang of noodzaak om te veranderen, om belemmeringen aan te pakken. Het collectief bewustzijn en de bereidheid om te leren nemen toe. Dankzij de oplossingsgerichte functie van het 3D-model treedt een cultuurverandering op binnen uw organisatie.

Ontwikkelingsgericht model

‘True leaders reflect and act.’ Het 3D-model van SAMI-training is in zijn diagnostische en oplossingsgerichte functie reflectief. Daarna is het zaak om nieuwe initiatieven te ondernemen. Om te handelen. Na de beweging naar binnen maakt uw organisatie een beweging naar buiten. Gerelateerd aan nieuw gestelde doelen, meetlatten, resultaten en eindtermen. Uw leervragen, gesteld vanuit een moeilijk ontwarbare kluwen van problemen, hebben u op weg gebracht richting de volwassen lerende, LINKED-organisatie. Dankzij het unieke 3D-model van SAMI-training.