Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

2016 Succesvol

2016 Succesvol

Wat een gaaf jaar hebben we achter de rug. Zittend bij ons vertrouwde vuurtje, terugkijkend op een bewogen jaar overvalt ons een gevoel van trots, Wat hebben we veel en mooie ‘dingen’ mogen beleven.

De wintertijd past misschien wel het beste op het reflectieve deel van onze SAMI-missie: True leaders reflect and act. We nemen wat afstand, zetten de drukte even ‘on hold’ en nemen een beschouwende positie in om terug- en vooruit te kijken.

In deze reflectie zit natuurlijk een ‘organisatorisch’ deel, en wie ons een beetje kent zeker ook een persoonlijk deel. Want geloof me … we doen heel, heel veel indrukken op in zo’n jaar die er niet om liegen. We raken en bespreken de dingen die ertoe doen in de levens van heel veel mensen. Natuurlijk doen deze ‘iets’ met je en raken ze onze persoonlijke ‘leiderschapstriade’. Ze confronteren en spiegelen ons in de volle breedte van onze geschiedenis, onze biografie, ons doen en laten en … onze toekomst.

Terugkijkend zijn we er trots op dat het boek ‘Op SAMI-expeditie in Onderwijsland’ uitgegeven is, dat de verkoop gestaag groeit en dat we in het verlengde hiervan 3 prachtige recensies ontvangen hebben. Volgend op dit boek hebben we een ‘werkboek’ Persoonlijk Leiderschap geschreven en daarnaast een ‘methode’ die we De Berg noemen. Deze laatste is bestemd voor het onderwijs en biedt de leraar krachtige mogelijkheden om in de klas een cultuur te bouwen waarin elke leerling tot zijn recht kan komen. Dat hier een schreeuwende behoefte aan is, behoeft geen uitleg.

Onze eerste SAMI-Winterpelgrimage heeft plaatsgevonden. Ongelofelijk gaaf om de wildernis in te trekken in dit jaargetijde, te kamperen op een meter sneeuw en een geweldige sledehondentocht te maken. De zomer en herfstvariant zijn net zo mooi, maar daar hadden we al meer ervaring mee. Als voorbereiding hebben we wederom een EHBO-wildernistraining en een GPS-training gehad. We mogen wel stellen dat we zelf, meer dan anders, nadrukkelijk getest zijn op deze tripjes. Het geeft vertrouwen dat we ook uitzonderlijke situaties kunnen ‘handelen’.

De opleiding SAMI-begeleider is ontwikkeld. Deze is bedoeld om mensen op te leiden in het SAMI-concept. Dat is geen eenvoudige opgave. Er wordt van hen verwacht passend te kunnen schakelen tussen training, mentoring, coaching, teamcoaching en advisering. We zijn intussen in accreditatie en in september gaan we starten.

Natuurlijk kijken we ook trots terug op een aantal mooie begeleidingstrajecten: een onconventionele adviseurstraining in de accountancy; verschillende ontwikkeltrajecten in het onderwijs (PO, MO, HBO); gave leiderschaps- en teamtrainingen voor een multinational bij wie we op de ‘official suppliers list’ geplaatst zijn; een inspirerende klus bij een ambitieus ICT-bedrijf: zij willen een wereldspeler worden. We bouwen hier aan een Academy (opleidingshuis); een overname in een familiebedrijf en nog veel meer.

Ons team is ook uitgebreid met 2 collega’s, Anne en Annette. Zij werken mee tijdens ‘onderwijstrajecten’ en zij, omdat ze deels nog voor de klas staan, vormen het ‘SAMI-laboratorium’. Alles wat we voor het onderwijs bedenken kunnen zij uittesten, aanscherpen en doorontwikkelen.

We zitten ook in een paar accreditatieprocessen (SNRO, NBA, Schooleider register, Leraren register). Onze trainingen persoonlijk leiderschap zijn al geaccrediteerd. Komend jaar staat in het teken van een systeemaccreditatie (het gehele SAMI-aanbod).

En 2017?

We gaan door met de ontwikkeling van Sami-training. De doelen voor komend jaar zijn gesteld. De strategie is uitgedacht en de meetlatten zijn helder.

De batterij is weer opgeladen en we gaan weer op pad: ‘Jodi lea buoret go oru’ - ‘het is beter op reis te zijn, dan jezelf op één plek vast te zetten’.

 

Terug naar overzicht
boek

Heeft u een vraag?

Neem contact op