DutchEnglish
DutchEnglish
DutchEnglish

Circulair leiderschap

Whitepaper & Artikel circulair leiderschap

De wereld brandt, in het groot in het klein. De menswaardigheid staat verschrikkelijk onder druk, dichtbij en veraf. Voorbeelden te over. Maatschappelijk klinkt er een harde roep om nieuw leiderschap.

“Roepen om nieuw leiderschap of een nieuwe bestuurscultuur is gemakkelijk. Het daadwerkelijk invullen, in je persoonlijke spiegel kijken en nieuw gedrag incorporeren is topsport. Het gemak waarmee – door Jan en Alleman – gezegd wordt: “we gaan het anders doen” is een typisch staaltje van oud leiderschap.”

De toestand van het klimaat, dus de kwaliteit van onze leefomgeving staat daadwerkelijk aan onze lippen. In thema’s als duurzaamheid, cradle to cradle, een circulaire economie, no-waste zien vele knappe koppen de oplossing en ligt de kans op verbetering. Maar we moeten de kans wel pakken.

“De Sami – en alle andere natuurvolkeren – hebben eeuwenlang in perfecte harmonie met hun leefomgeving gestaan. Vanuit een diepgeworteld besef dat zij niet boven de natuur staan maar er onderdeel van zijn.”

Als we een kwaliteitsslag in de menswaardigheid en onze leefomgeving willen maken dan zullen we in de spiegel moeten kijken. We zullen vervolgens een aantal cruciale vragen scherp moeten beantwoorden.

  • Wat maakt nu dat het zover gekomen is?
  • Wat zijn daar de consequenties van?
  • Wat zou er anders moeten?
  • Als we circulair willen leven, moeten we dan geen circulair leiderschap ontwikkelen?

In de whitepaper circulair leiderschap, met het oog op de wereld van morgen neem ik de lezer op een fundamenteel niveau mee in mijn antwoorden op deze vragen.

In het artikel circulair leiderschap, met het oog op de wereld van morgen vertaal ik dit fundamentele niveau naar de praktijk.

Circulair leiderschap vormt de bloedsomloop binnen het SAMI-concept.

'True leaders reflect and act'

Meer weten of wil je eens kennis maken? Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek.