Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

SAMI-didactiek: eigenaarschap creëren voor successen én problemen

“Eigenaarschap …? Tot voor kort wist ik niet wat ze daarmee bedoelden. SAMI-training heeft mij duidelijk gemaakt dat ik mijzelf, het team waarin ik functioneer én de organisatie enorm kan helpen door mij als eigenaar te zien van successen én problemen.” Voor deze deelnemer aan een pelgrimage is de volwassen lerende organisatie een stap dichterbij gekomen. Eigenaarschap creëren is voor SAMI-training een belangrijk didactisch principe.

"Change is the end result of all true learning ..."

Inzichtelijk maken

Eigenaarschap creëren geeft winst op twee fronten. Een volwassen lerende, LINKED-organisatie wordt gekenmerkt door ordening. Door het vormen van de juiste cultuur binnen de organisatie. Liefdevol leiderschap maakt daarin zowel voorbeeldgedrag als verstoringen bespreekbaar, zichtbaar, hoorbaar of zelfs voelbaar. Door dit methodisch te doen krijgen uw medewerkers nieuw inzicht in hoe zij zich verhouden tot ontwikkelingen. Of zij dat als wenselijk of juist als onwenselijk moeten beschouwen. De ceo, manager of afdelingsleider die met SAMI-training op expeditie gaat, ervaart aan den lijve hoezeer dit nieuwe inzicht impact heeft op het functioneren.

Persoonlijk aandeel

Inzichtelijk maken is slechts het halve werk. Als liefdevol leider wilt u dat uw medewerkers verantwoordelijkheid nemen over hun eigen ontwikkeling. Dat kan pas nadat u hun heldere taken, doelstellingen en verantwoordelijkheden hebt gegeven. Die vormen het kader van hun ontwikkeling. Is dat kader voor iedereen duidelijk, dan kunt u bij successen én problemen de verantwoordelijkheid leggen waar die hoort te liggen. Bij die ene persoon. Vervolgens kunt u die persoon uitdagen om helder te maken welk persoonlijk aandeel hij heeft gehad in het succes. Of welk aandeel hij kan hebben in de oplossing van een probleem. Ook hier blijkt het creëren van eigenaarschap een belangrijke stap voorwaarts in het aandragen van oplossingen.