SAMI-communitydag 2023

Beste relatie,

We leven in een pittig tijdvak (klimaatcrises, corona, oorlog in Oekraïne, overheidsinstituten die hun vertrouwen verspelen, reorganisaties, personeelstekorten, enz.). Zonder somber te willen zijn, het lijkt wel of ons zorgvuldig (?) opgebouwde kaartenhuis op instorten staat.

Als tegenwicht wil SAMI-training een samenkomst organiseren waarin positieve bewegingen, menswaardigheid, kwaliteit van de leefomgeving, de ambitie van jouw organisatie, nieuw perspectief, hoop, warme contacten, gezelligheid en inspiratie ervaren kunnen worden.

Bewegingen die nodig zijn voor iedereen die wil bouwen aan een mooi gezin, een krachtiger team, een stabiele organisatie of zelfs een betere wereld.

Sociale systemen gaan ons immers aan het hart.

Daarom nodigen we jullie graag uit voor de 1e SAMI-communitydag 2023.

Deze dag vindt op 15 april 2023 plaats in het midden van het land.

Ons idee: we gaan een route wandelen (ong. 12 km) in een natuurlijke omgeving. Het lijkt ons gaaf als er tijdens de wandeling goede gesprekken gevoerd worden met oude bekenden (bijv, pelgrimage-gangers). En natuurlijk is het leuk met nieuwe mensen kennis te maken.

Tijdens de wandeling gaan jullie ook kennismaken met bijna alle SAMI-modellen (+10). Jullie kunnen deze dag jullie huidige situatie (werk en/of prive) tegen de modellen aanhouden met als doel het verwerven van inzicht en bewustwording.

We zijn zeer enthousiast over een aantal nieuwe modellen. Ze werken universeel en zijn het tastbare resultaat van een levenslange zoektocht naar ‘hoe het werkt in sociale systemen’. Alle modellen leggen de essenties van- en de relaties tussen organisatie-, leiderschaps-, team- en persoonlijke ontwikkeling bloot. Ze zijn dus met elkaar verbonden en op elkaar afgestemd.

Nieuw zijn bijvoorbeeld:

De Gaaltije 1; dit model geeft veel inzicht over de allesbepalende dieptestructuren van sociale systemen (gezin, team, bedrijf) en wordt gebruikt als er ‘gedoe’ is, bij fusies en leiderschapstrainingen.

De Teamschijf; de verf ervan is nauwelijks droog. Dit model maakt glashelder welke route elke leidinggevende zou moeten volgen om van een groep mensen (los zand) een sterk sociaal systeem (team) te maken. De ervaring leert dat als deze route ontoereikend gevolgd wordt er spanning en last in het sociale systeem gaan ontstaan.

De Leiderschaps-reflectiekaart; deze overzichtskaart geeft in één oogopslag weer wat elke leidinggevende zou moeten ontwikkelen en in beeld zou moet hebben als hij of zij een hoge graad van leidinggeven wil ontwikkelen.

Je kunt ‘door de kaart heen’ snel herleiden waar jouw ontwikkelpunten zich bevinden. Een reflectiekaart die je grip geeft op de eigen ontwikkeling. Mooier kan niet. Het spreekt voor zich dat je dit instrument ook prima kunt gebruiken als je het functioneren van andere leidinggevenden moet begeleiden.

Het Hart; voor sommigen een oude bekende, heeft een upgrade ondergaan. Het ‘fileert’ ragfijn hoe wij onze functionele en persoonlijke relaties al dan niet handig vormgeven. Het hart is nuttig en wordt bijvoorbeeld veel ingezet bij gedoe op de werkvloer.

Ook voor stress en burn-out klachten is het hart een verrassend krachtig, dus ideaal, instrument. De resultaten in menig coachtraject zijn regelmatig verbluffend. Na een paar (4-7) ‘hartgesprekken’ gaan mensen weer aan het werk.

Ook binnen relaties die op springen staan, is dit instrument effectief gebleken.

De Buik; is zeker een pareltje. Hier bevindt zich ons ‘persoonlijke goud’. Dit goud vrijmaken is echter een ware beproeving. We hebben allemaal ons persoonlijke schild om deze parel heen gebouwd. Dit werkt in toenemende mate verzwakkend op onze zelfregie.

Om het optimale uit de wandeling te halen, sturen we je voorafgaande aan deze dag een aantal bezinningsvragen toe. De wandeling, dus je inzicht in en bewustwording van je eigen situatie zullen er meer diepgang door krijgen. Je bepaalt natuurlijk zelf of je hier tijd aan besteedt.

Het exacte dagprogramma laten we nog weten. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie. Voor nu zouden we graag willen weten of je van zin bent te komen.

Zou je dit vóór 15 februari 2023 willen laten weten?

Locatie: vermoedelijk Ede

Tijd: 9.00 inloop | start wandeling 9.30 uur | einde wandeling 17.00 uur | napraten en naar huis

Ken je geïnteresseerden in je netwerk? Wil je een introducee meenemen?

Ze zijn natuurlijk welkom!

Is SAMI-training nog onbekend voor je en zou je kennis willen maken? Voel je uitgenodigd.

Inschrijven kan via de website of stuur een email naar: servaas@sami-training.com.

We vragen een onkostenvergoeding voor de dag van € 95,- (incl. BTW).

Koffie/thee regelen wij.

Neem zelf a.u.b. een lunchpakket mee (dag-rugzak).

Voor de liefhebbers organiseren we nog een typisch SAMI-diner.

We horen graag van je en zien uit naar een leerzame en vooral gezellige dag!

Namens SAMI-training,

Servaas en Tom

'True leaders reflect and act'

Meer weten of wil je eens kennis maken? Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek.