Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

Irene Verburg

Sector: onderwijs en horeca

Irene Verburg 

Jarenlang heb ik met veel plezier in het onderwijs en onderwijsmanagement gewerkt. Verandertrajecten zijn in de onderwijswereld aan de orde van de dag. Voor mijn gevoel raakten weinig van deze trajecten de kern waardoor veranderingen moeizaam verliepen of spoedig alweer werden ingehaald door een nieuw initiatief.

Dat het ook heel anders kan, heb ik ervaren toen ik tijdens een verandertraject in aanraking kwam met Servaas. Ik werd gegrepen door het SAMI-concept, zag hoe hij het individu, de teams en de organisatie (weer) in hun kracht kon zetten. Dit was een echte verandering!

Gegrepen door het concept ben ik de opleiding SAMI-begeleider gaan volgen. Ik ontdekte meer en meer wat er nodig is om ‘het volledige individuele en collectieve potentieel aan de oppervlakte te brengen'.

 

Servaas over Irene:

Irene is een onderwijsdier: vakkundig, bevlogen en weet wat het is om de handen uit de mouwen te steken. Kritisch als ze is, weet ze de kern van het probleem snel te duiden. Intussen heeft ze haar werk verlegd naar de horeca (Restaurants United). Ze is een van de drijvende krachten in 4 vooruitstrevende en toonaangevende restaurants en vervult daar ook nog eens de functie van intern SAMI-begeleider. Dit omvat coaching, teamcoaching en training. Met haar pedagogische achtergrond en haar methodisch didactische kennis is zij de verbindende factor tussen de persoonlijke en professionele ontwikkeling van alle medewerkers.

 

Haar aanbevolen trainingen?

Het interne kompas in het docententeam - Voor teams die gedecideerd door de wildernis die het onderwijs soms is, heen willen laveren.

De Berg - Voor die klassen en groepen die een fundamentele stap dienen te (leren) maken op het gebied van eigenaarschap.

De functionele petten en persoonlijke ankers - Voor teams en/of docenten die hun regie willen (leren) vergroten.