Maatwerk trainingen

Maatwerk

Je hebt een begeleidingsvraag over jezelf, je team of je organisatie. Over de vorm ben je nog niet uit. Wat je wel weet is dat er iets moet gebeuren. Je wilt hier graag een passend antwoord op hebben.

Kan SAMI-training hier iets betekenen?

Zeker! Het SAMI-concept ­– een universeel begeleidingsconcept voor sociale systemen – werkt diagnostisch, oplossingsgericht en ontwikkelingsgericht.

Diagnostisch: welke thematiek dient er opgelost te worden?
Tijdens een oriënterend gesprek verkennen we de thematiek waar je tegenaan loopt. We onderzoeken welke belemmerende patronen en systeemdynamieken er spelen. Hierdoor wordt helder waar de crux zit.

Oplossingsgericht: hoe moet de thematiek aangepakt worden?
Vanuit de diagnose wordt de relatie gelegd met de essenties van organisatie-, leiderschaps-, team- en persoonlijke ontwikkeling. Ik kan je dan een eerste advies geven. Jij beslist natuurlijk, maar wordt het coaching? Teamcoaching? Organisatie coaching? Consultancy? Of wordt het een training?

Als het een training wordt, bied ik je in de vorm van een conceptontwerp een maatwerk oplossing aan. Het conceptontwerp beschrijft de aanleiding, de gewenste resultaten en natuurlijk ook de inhoud van de training (roadmap), de investering en de voorwaarden.

Ontwikkelingsgericht:
Als we het eens worden over de maatwerkoplossing en ik aan het werk mag, begeleid ik de deelnemers in hun ontwikkeling. Dat doe ik niet in het wilde weg of door een presentatie te geven. Ik ga met ze aan het werk en leg in die samenwerking voortdurend de relatie tussen:

  • de oorspronkelijke vraag (de thematiek);
  • de gewenste oplossing (het gewenste resultaat);
  • de wijze waarop het individu en het collectief zich hiertoe verhouden.

Tijdens de training, als de momenten die ertoe doen daar zijn, schakel ik gemakkelijk over naar personal coaching, teamcoaching, organisatiecoaching of consultancy om daarna de trainingsweg weer te hervatten.

Het SAMI-concept garandeert maatwerk en genereert beweging, verrassend veel beweging.

Wil je weten of ik hierin slaag? Lees het klanttevredenheidsonderzoek.

'True leaders reflect and act'

Meer weten of wil je eens kennis maken? Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek.