Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

Lastige groepen … ze bestaan wel en het hoeft niet

Training: ‘de berg’ ...

Herken je het? Aan de start van elk schooljaar word je aangestaard door vele leerlingen. Zowel jij als zij vinden het spannend en zijn benieuwd. Wat gaat het dit jaar worden? Al gauw merk je dat je groep een ‘ratjetoe’ is. Zoveel verschillende karakters, sociaal-culturele achtergronden, kennisniveaus, leeringangen, interesses … hoe krijg je dat gesmeed tot eenheid waarin diversiteit volop ruimte krijgt?

Het antwoord is simpel, door namelijk inhoud, werkprocedures en samenwerkingsprocessen naadloos op elkaar af te stemmen. De praktijk leert ons echter dat het niet gemakkelijk is en dat je het zeker niet alleen kunt. Je hebt ook 100% inspanning van je leerlingen nodig.

De ervaring leert dat elk groep hiertoe bereid is. Okay, eerlijk is eerlijk, soms is het peentjes zweten, maar toch … elke groep is uiteindelijk bereid deze stap te maken.

Hoe je dat doet? SAMI- training heeft een uniek, speels en diepgaand instrument ontwikkeld waarin jij als leerkracht leert sturen op diepliggende mechanismen en basiswetten van ‘sociale systemen’: de berg! Je maakt met je groep een berg en neemt hen mee op een expeditie van een jaar. Tijdens deze expeditie komt de groep allerlei beproevingen tegen: watervallen, steile afgronden, hindernissen, enz. Deze beproevingen staan symbool voor de groepsthema’s en persoonlijke thema’s waar zij in hun ontwikkeling mee worstelen. En in elke beproeving … komt de groep in zichzelf en in elkaar precies datgene tegen -spiritueel, mentaal, fysiek en emotioneel- wat zij tegen moeten komen. En reken maar dat de groep hierdoor leert.

En hoe gaaf, … dit instrument maakt de interne motivatie bij je leerlingen los om vanuit eigenaarschap de verantwoordelijkheid te (leren) nemen voor de (on)handige ontwikkeling van hun eigen groep.

En dan maken vele handen ineens licht werk! Schrijf je in als dat je wat lijkt!

 

Doelgroep: Leidinggevenden in het onderwijs | Leerkrachten
Datum: 13 maart en 5 april 2019
Tijd: 09.00-17.00 uur
Plaats: Midden van het land. Natuurlijke omgeving
Omvang: 2-daagse
Inschrijving: Inschrijfformulier
Kosten: € 590,-
Informatie: www.sami-training.com | 06-38301079
Liever in-company Neem contact op!
boek

Heeft u een vraag?

Neem contact op