Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

De SAMI-pelgrimage: teamontwikkeling zonder uitvluchten

SAMI-training biedt per jaar vijf à zes pelgrimages aan naar Sapmi, de regio in het noorden van Zweden die vanouds wordt bewoond door het Sami-volk. In een pure wildernis, waar iedereen op elkaar is aangewezen, leren de deelnemers omgaan met belemmerende dynamieken. Collectief talent openbaart zich binnen een paar dagen. Deze vorm van teamleren doet ook veel met de eigen persoonlijke ontwikkeling.

SAMI-pelgrimage en kwetsbaarheid

Tijdens de SAMI-pelgrimage in de wildernis lijkt er geen plaats te zijn voor tere gevoelens. Ver verwijderd van de waan van de dag lijkt hier het overleven sec allesbepalend te zijn. En toch leren de deelnemers in te zien dat het tonen van je eigen kwetsbaarheid aan de ander een essentieel element vormt van teamontwikkeling onder druk. SAMI-training brengt heel bewust de menselijke maat in de organisatie. De pelgrimage in de Noord-Zweedse wildernis laat ontwikkelingen in deelnemers zien die zij elders niet voor mogelijk hebben gehouden.

Pelgrimage brengt ordening

Aan een pelgrimage beginnen is voor velen: voor het eerst kennismaken met wildvreemden. Mensen met wie je in korte tijd een hecht team moet vormen. Zo’n teamontwikkeling lukt alleen wanneer je persoonlijk leiderschap een boost krijgt. Wanneer je eigenaarschap toont in beslissingen die in diverse situaties genomen moeten worden. Gek genoeg blijkt hiërarchie dan niet relevant te zijn en al helemaal niet zaligmakend. In plaats van hiërarchie ontstaat in het SAMI-teamleren een werkzame ordening binnen het team. Een ordening die in iedere organisatie kan zorgen voor meer persoonlijke effectiviteit. Een ontwikkeling richting de LINKED-organisatie.

Vorderingen in effectief leiderschap

“Wie tijdens de SAMI-pelgrimage helemaal is aangewezen op elkaar leert zijn eigen ontwikkelingsthema’s in de bek te zien,” stelt trainer Servaas Klute. Die onderkent zijn innerlijke weerstand en pijn. Die maakt persoonlijk en als onderdeel van het team grote stappen voorwaarts. True leaders reflect and act. De deelnemers leggen hun persoonlijke drijfveren naast het SAMI-waardenfundament en de SAMI-leiderschapsschijf. Zij ontdekken op deze manier waar zij vorderingen kunnen maken in effectief leiderschap over henzelf en anderen.

 

 

Pelgrimages – data in 2019

 

Type pelgrimage

 

Introductiedag

Wilderniservaring

Terugkomdag

winterpelgrimage               

  (Team Japan) 

17 t/m 24 maart

 

winterpelgrimage 

 9 februari

27 maart t/m 1 april

 25 mei

zomerpelgrimage 1

 14 juni

11 t/m15 juli

 16 augustus

zomerpelgrimage 2

 14 juni

18 t/m 22 juli

 17 augustus

herfstpelgrimage 1

 1 juni

5 t/m 9 september

 18 oktober

herfstpelgrimage 2

 1 juni

12 t/m 16 september

 19 oktober