Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

Pieter Gilhuis

Sector: Allround (MKB, onderwijs, zorg, automotive, overheid)

pieter gilhuis   

“Ik word geraakt door de levensverhalen van mensen. De mooie verhalen, de verhalen die onbewust een grote rol hebben gespeeld en de verhalen die ‘er niet mogen zijn’ en zelden gedeeld worden. Het is ieders unieke verhaal en het heeft je gevormd tot de persoon die je nu bent.

De afgelopen 12 jaar ben ik werkzaam als trainer/coach. Wat mij drijft is het feit dat er in elk mens een ‘berg aan talenten’ verscholen zit en dat deze er niet altijd uitkomen; niet gezien worden; niet gehoord worden en zelfs niet gewaardeerd worden. Hierin heb ik zelf ook een grillig pad afgelegd. Ik heb lang ‘gezocht’ naar mijn plek en naar de antwoorden op vragen als: ‘wie ben ik en wat wil en kan ik nu echt?’.

Veel tijd heb ik gestopt in persoonlijke ontwikkeling. En juist dit, die persoonlijke ontwikkeling of het persoonlijke leiderschap intrigeert me. Intussen weet ik, als NLP Master Practitioner en SAMI-begeleider, dat leren, ontwikkelen en groeien enorm samenhangt met het sociale systeem (gezin, team, organisatie) waarin iemand zich bevindt."

 

Servaas over Pieter:

Pieter heeft een neusje voor belemmeringen en verhinderingen in sociale systemen (individuen, teams en organisaties). Het is dan ook niet gek dat hij een van de ‘expeditieleiders’ is tijdens de SAMI-pelgrimages in Lapland. Tijdens deze reizen wordt er met een vergrootglas op de inhoud, de procedures en de samenwerkingsprocessen ingezoomd. Pieters kracht? Hij bespeelt de ruimte tussen ‘wat iemand laat zien’ en ‘wat er nog meer in zit’. Sensitiviteit ontwikkelen is een van de, zo niet de allergrootste opgave, voor SAMI-leiderschap. Pieter heeft hier een veelvoud van.

 

Zijn aanbevolen trainingen?

Ondernemerspelgrimage - Voor ondernemers die waarde willen toevoegen.

SAMI-leiderschapstriade - Voor leidinggevenden die willen leren sturen op de ‘onderstroom’.

SAMI-doelmatigheidsmodel - Voor leidinggevenden die stroomlijn willen aanbrengen in hun organisatie.

Zet je team in haar kracht - Voor teams die zoekende zijn en hun bestemming willen vinden.

www.pietergilhuis.com