Nieuws

Sami zorg-inspiratiedag

‘Zorg staat al jaren onder druk’, ‘Tekort aan zorgpersoneel op lange termijn alleen maar groter’, ‘We houden er rekening mee dat de druk op de zorg weer gaat stijgen’.

Zomaar wat koppen van nieuwsberichten die we in de afgelopen maanden hebben kunnen lezen. Hoewel we blij mogen zijn met het zorgniveau en de bezieling van de zorgprofessionals zijn er de nodige zorgen over de zorg. Een passend antwoord vanuit de overheid lijkt uit te blijven en is misschien wel niet mogelijk.

Maar hoe zorgen we voor een passend antwoord op de toenemende druk binnen de zorg? Met de focus op ‘zelfzorg voor de zorg’ nemen we je tijdens de Sami zorg-inspiratiedag mee in een mogelijke aanpak.

De dag heeft twee routes.

De eerste route is voor leidinggevenden binnen de zorg. De route legt de focus op vragen als: hoe kunnen we onze organisatie zo optimaal mogelijk inrichten en leren sturen op de draaipunten die ertoe doen? Met als doel een zo goed mogelijke zorg voor je werknemers, de teams en de organisatie. Want als dat lukt, komt het met de zorg voor de cliënt/patiënt wel goed.
De tweede route is voor de zorgmedewerker – dus diegenen die in direct contact staan met de cliënt/patiënt – en waarin de focus ligt op de vraag: hoe kan ik maatwerk bieden, omgaan met de druk, uitdagingen van het vak, zonder daarbij mijn energie en plezier kwijt te raken en goed voor mezelf te blijven zorgen?

Ben je geïnteresseerd in hoe zelfzorg een rol speelt in het plezier en energie behouden tijdens je werk of in je organisatie? Schrijf je dan nu in via deze link.

Wil je eerst wat meer weten? Lees de brochure van deze inspirerende dag.

website image_Tekengebied 1