DutchEnglish
DutchEnglish
DutchEnglish

Teamcoaching SAMI-training: de balans hervinden

De teamcoaching van SAMI-training legt alle nadruk op het herstel van contact en vertrouwen tussen teamleden. Want alleen wanneer de zogenoemde contact value chain hoogwaardig en krachtig is, kun je spreken van een hecht team dat tegenstellingen weet op te lossen.

Teamthematiek

Binnen een team mag ruimte zijn voor zeer verschillende karakters. Ook voor verschil van mening. Maar die mogen nooit zand in de motor zijn. Daardoor raakt een team uit balans. Teamleden werken niet meer optimaal met elkaar samen. De resultaten die het team boekt, vallen steeds weer tegen. Is dat de teamthematiek die jou als leidinggevende zorgen baart, ga dan samen met je mensen een teamcoachingstraject in, waarin reflecteren én handelen centraal staan.

Intake

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar. We spreken onze wederzijdse verwachtingen naar elkaar uit. We geven uitvoerig aandacht aan de thematiek binnen het team. We formuleren samen de coachingsvraag en de doelstellingen van het teamcoachingstraject.

Gesprekken

In de daaropvolgende vier tot acht gesprekken van twee tot drie uur onderzoeken we de teamthematiek. Welke collectieve denkpatronen en gevoelens belemmeren het team in zijn ontwikkeling. Ieder teamlid krijgt daar inzicht in. Het team als geheel neemt daarin een verantwoordelijkheid. Samen met je andere teamleden durf je te experimenteren met nieuwe strategieën en gedragsalternatieven, om zodoende de gestelde organisatiedoelen te bereiken.

Evaluatie

We sluiten het traject af met een evaluatiegesprek. Daarin kijken we welke resultaten de teamcoaching heeft opgeleverd.

Plan een intakegesprek voor teamcoaching

Een SAMI-training op maat

Of je nu interesse hebt in een dagtocht of een expeditie, neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een gratis kennismakingsgesprek of afspraak voor een intake-gesprek.