DutchEnglish
DutchEnglish
DutchEnglish

Training communicatie & feedback

Training communicatie & feedback

Stroomlijn aanbrengen, samenwerken, afstemmen … het klinkt zo makkelijk. We kennen allemaal voorbeelden van teams waaruit blijkt dat de onderlinge verhoudingen met bijbehorende interactie- en communicatiepatronen te wensen overlaten. Dat komt omdat teamontwikkeling een contactdiscipline is en voor velen een beetje eng is.

Leidinggevenden zullen naast hun focus op de inhoud en werkprocedures een hoge mate van sensitiviteit voor teamprocessen moeten ontwikkelen. Zeker in organisaties waarin taakafhankelijk speelt en waarin eigenaarschap, zelfsturing en zelforganisatie van belang geacht worden. Doen ze dit onvoldoende dan zullen die teamprocessen (sluimerend en in de onderstroom) een remmende invloed op de inhoud en procedures gaan uitoefenen.

Leidinggevenden die de communicatie en feedback in hun teams willen verbeteren, ontkomen er niet aan een methodische route te volgen waarin stil gestaan wordt bij:

 • Een effectief feedbackveld
  Waarom is het van belang? Waar bestaat dit uit? Hoe breng je het aan? Hoe onderhoud je het?
 • De fases van teamontwikkeling
  Welke zijn dit? Welke collectieve competenties dien je per fase aan te brengen? Welke leiderschapsstijlen zijn noodzakelijk (differentiatie) om je team door de fases heen te begeleiden?
 • Werken met ontwikkelthema’s
  Als je teams vastloopt, is het dan weerstand of dient zich dan een ontwikkelkans aan? Hoe leid je je team door hun thema’s heen?
 • De communicatiecirkel
  Waarmee vullen jouw medewerkers de cirkel? Wat is hiervan de consequentie? Wat betekent dit voor jou? Waar vul jij de cirkel mee?
 • Een persoonlijk en functioneel leiderschapsconcept.
  Teamgedrag beïnvloeden vraagt zelfregie én om een gemeenschappelijke taal waardoor persoonlijk en functioneel leiderschap bespreekbaar wordt.
 • De persoonlijke stijl van feedback geven.
  Wat dien je van de ander te weten? Wat is er (on)handig aan? Vanuit welke kennisbronnen kun je feedback geven? Welke thema’s (opvattingen, overtuigingen, ervaringen) zitten mij dwars in het geven van feedback.
 • De persoonlijke stijl van feedback ontvangen.
  Wat is er (on)handig aan? Vanuit welke kennisbronnen kun je feedback geven? Welke thema’s (opvattingen, overtuigingen, ervaringen) zitten mij dwars in het ontvangen van feedback?
 • Welke feedback-instrumenten zou elke medewerker tot zijn beschikking moeten hebben?


Deze training legt een vergrootglas op communicatie en feedback. Schrijf je in!

Specificaties
Titel: Communicatie & feedback
Duur: 1 dag
Locatie: Midden van het land / Incompany
Meer informatie: Zie brochure

'True leaders reflect and act'

Meer weten of wil je eens kennis maken? Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek.