DutchEnglish
DutchEnglish
DutchEnglish

Training persoonlijk leiderschap ontrafeld

Persoonlijk leiderschap ontrafeld

Een vraag die ik regelmatig stel is: vanuit welk leiderschapsconcept begeleiden jullie je leidinggevenden en medewerkers eigenlijk? Het antwoord dat ik nagenoeg altijd krijg is: huhhh, wat bedoel je?

Nou het volgende: Er wordt veel leidinggegeven in organisaties. Zowel door functioneel leidinggevenden (rangorde) als door medewerkers.

De functioneel leidinggevenden maken contact met hun medewerkers, teams en collega’s vanuit de opdracht die ze binnen de organisatie meegekregen hebben én – en dit valt niet te onderschatten –vanuit hun persoonspecifieke opvattingen, overtuigingen en motieven. Dus vanuit ‘wie zij zijn en wat er in hen werkt’.

Voor medewerkers geldt exact hetzelfde.

Dat klinkt logisch, maar de werkelijkheid is dat al die verschillende mensen vanuit verschillende startpunten vertrekken, een eigen route en stijl volgen en op eigen wijze contact maken – gepast of ongepast – met collega’s en met hun werk.

En dan begint het gedoe.

Dan komt er ruis op de lijn en dan treden er ineens storingen op in de samenwerking. Alle partijen laten zich immers leiden door ‘wie zij zijn en wat er in hen werkt’. Door de grote verschillen die hierin optreden kan dat behoorlijk botsen. Onderschat de ‘stille botsingen’ hierin niet.

De SAMI-spiegeltriade is een reflectie-instrument dat persoonlijk leiderschap ontrafeld. Het legt bloot ‘wie wij zijn en wat er in ons werkt’. Het biedt een ‘taal, grammatica en interpunctie’ waarlangs er bewaarheidende en bezielde gesprekken gevoerd kunnen worden over persoonlijk en functioneel leiderschap.

Het leidt tot inzicht en bewustwording. Het legt je (latente) talent bloot én je zult uitgenodigd, verleid en uitgedaagd worden een ontwikkelstap, of zelfs een ontwikkelsprong, te maken. Angst voor de ‘eenheidsworst’ hoef je niet te hebben. Dit leiderschapsconcept biedt ruimte aan eigenheid en creativiteit.

Je leert meer en meer passend antwoorden te geven op voorkomende situaties, ook op de aanvankelijk lastige. Werken met de SAMI-spiegeltriade betekent dat je gaat merken dat iedereen steeds sterker in hun schoenen komen te staan.

En niet onbelangrijk, op het moment dat er een gemeenschappelijke leiderschapstaal gesproken wordt, zal het zelfreinigend, zelfontwikkelend en zelfsturend vermogen binnen de organisatie toenemen. Het zal je dan ook niet verbazen dat door deze gesprekken onvermoed talent boven komt drijven.

In organisaties die zonder gemeenschappelijk leiderschapsconcept werken, is het zuiver reflecteren op ontstane storingen haast onmogelijk. De tragiek is dat er dan bewegingen ontstaan van ‘ik trek mijn handen ervan af’; ‘ik houd mijn mond’; ‘ik schuif de last door’; ‘ik wist het niet’; ‘reactiviteit’, soms wordt er zelfs teruggegrepen wordt naar gedragingen van macht en onmacht (grensoverschrijdend gedrag). Als hier sprake van is, zit een organisatie haar eigen ontwikkeling drastisch in de weg.

Schrijf je in!

Specificaties
Titel: Leiderschap ontrafeld
Duur: 2 dagen
Locatie: Midden van het land / Incompany
Meer informatie: Zie brochure

'True leaders reflect and act'

Meer weten of wil je eens kennis maken? Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek.