Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

SAMI-triade: reflecteren op persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is hot. Allerlei organisaties reiken theorieën aan die uw persoonlijk leiderschap moeten verbeteren. SAMI-training gaat graag met u een andere weg. Wij nodigen u uit voor een uitzonderlijke expeditie van reflectie en handelen, waarin wij de beste van die theorieën hebben samengebracht. Een expeditie waarin de Sami-tent symbool staat voor uw reflecteren op persoonlijk leiderschap.

boek

Heeft u een vraag?

Neem contact op

"SAMI-training biedt een gemeenschappelijke 'taal, grammatica en interpunctie' over leiderschap. Eindelijk kunnen we elkaar leren verstaan als we het over leidinggeven hebben."

Reflecteren op drie niveaus

Die Sami-tent kan poolstormen doorstaan. Is dus sterk genoeg om u steeds weer figuurlijk onderdak te bieden tijdens uw expeditie. Wij werken veel met een grafische vorm – gelijkend op de Sami-tent – die we de SAMI-triade noemen. De kracht van een triade is dat u vanuit drie verschillende en gelijkwaardige perspectieven kijkt naar een bepaalde thematiek. Dat kan zijn: de ontwikkeling van uw persoonlijk leiderschap, een zich ontwikkelende organisatie of de kwaliteit van uw resultaten. Steeds weer reflecteert u op de drie zijden afzonderlijk en in hun samenhang.

Resultaat: nieuwe leertrajecten

‘True leaders reflect and act.’ Al doende ontstaat in het midden van de tent – daar waar het vuur brandt – een plek van ‘nieuw weten’. In de taal van de Sami: de ‘suovdnji’. De SAMI-triade heeft zich bewezen als een krachtig instrument om te komen tot nieuwe leer- en ontwikkeltrajecten. Individueel als het gaat om persoonlijk leiderschap. Maar ook collectief als het gaat om team- en organisatieontwikkeling. We illustreren de werking van een SAMI-triade graag op het gebied van leiderschap.

‘Reflect and act’

Een van de triades geeft op de drie zijden de niveaus weer waarop wij u graag uitdagen: ‘realiteit’, ‘persoonlijk leiderschap’ en ‘LINKED-organisatie’. Reflecterend op ‘realiteit’ gaat u op zoek naar belemmeringen en successen in uw huidige bedrijfsvoering. U maakt ieders aandeel daarin helder. Als het gaat om de LINKED-organisatie (de volwassen lerende organisatie) legt u dat ideaalplaatje reflecterend naast uw eigen organisatie en onderzoekt u waar u kunt groeien. Daarnaast geeft deze triade u de kans om te reflecteren op uw persoonlijk leiderschapsprofiel. Ten slotte denkt u na hoe uw bevindingen op de afzonderlijke niveaus op elkaar inwerken. Op de reflectie volgt de actie. Waar is extra aansturing nodig? Waar dient u uw beleid aan te passen?

Nieuwe inzichten door triaden

Wij garanderen u dat werken met triaden u veel nieuwe inzichten oplevert. Dat uw bewustwording over organisatieontwikkeling en persoonlijk leiderschap alleen maar rijker zal worden. SAMI-training begeleidt u graag op deze expeditie. Incompany, op de hei of tijdens een pelgrimage in de wildernis op de Zweedse hoogvlakten.