Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

SAMI-training: liefdevolle verbinding sleutel tot succes

U bespeurt weerstand in uw team. Misschien nog wel erger: obstructie in uw organisatie. Daardoor bereikt u niet wat u wilt bereiken. Uw bedrijfsvoering vaart op het kompas van frustraties en negatieve gevoelens. Hoe verandert u dit? Hoe zorgt u ervoor dat alle teams binnen uw organisatie gaan voor uw missie en visie, voor uw waarden? SAMI-training laat zien dat de sleutel tot uw succes ligt in liefdevolle verbinding.

"Mooi om aan den lijve te ervaren hoe kwetsbaarheid leidt tot verbinding en hoe belangrijk de juiste balans is tussen hoofd, hart en buik. Het is een krachtige manier om te komen tot een hecht team”

Helder én liefdevol

Het kan zijn dat alle structuren in uw organisatie duidelijk zijn. Dat u alles hebt belegd in heldere protocollen en procedures. Toch merkt u dat er binnen teams of in de hiërarchie ruis zit. Dat uw mensen elkaar niet werkelijk verstaan. Dat uw organisatie op deze manier verwordt tot een optelsom van verschillende benaderingen. Er is werk aan de winkel. Voor uw medewerkers én voor u. Hoe soft het ook mag klinken: wanneer u harde doelstellingen hebt voor uzelf, uw teams en uw organisatie, gaat u ze bereiken door een liefdevolle verbinding te realiseren. U doet dat vanuit het besef dat de liefde hard en zacht tegelijk kan zijn.

Herstel van verbinding

Om zover te komen, is het nodig om te sleutelen aan uw sociale systeem. Hoe gaan medewerkers met elkaar om? Hoe is uw verhouding tot uw mensen? Hoe belangrijk is de menselijke maat in uw organisatie? Door werkelijk de dialoog met elkaar aan te gaan en samen te komen tot één waardenhuis, door iedereen gedeeld, herstelt u de verbinding.

Liefdevol is kwetsbaar

Liefdevolle verbinding ontstaat wanneer uw medewerkers en uzelf kwetsbaar durven te zijn. Niet in de zin van zwakte. Kwetsbaar, omdat we openstaan voor dat wat gezegd moet worden. Omdat we de moed hebben elkaar te tonen waar de sterke én zwakke punten zitten, zonder bang te zijn daarop te worden afgerekend. Door waarde te hechten aan die kwetsbare opstelling, faciliteert u als leidinggevende een verbinding tussen hoofd, hart en intuïtie in uw teams, zodat zij gaan samenwerken om uw doelen te bereiken.

Liefdevolle verbinding geeft ruimte

In de synergie die ontstaat, groeien energie, vitaliteit en inspiratie. Met dienend leiderschap komt de liefdevolle verbinding tot stand die ruimte geeft aan de volwassen lerende, LINKED-organisatie. Een organisatie die er klaar voor is om uw doelstellingen te realiseren. Zonder weerstand en obstructie. Gefocust op missie en visie. Gedragen door het waardenhuis van uw organisatie.