Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

Wennie Roestenberg

Sector: zorg, gezinnen, kinderen die onder druk staan

Wennie Roestenberg   

Ik was net gestart met de opleiding systeemtherapeut toen ik in de zomer van 2017 op SAMI-pelgrimage ging. Toen besefte ik nog niet dat deze ‘innerlijke reis’ zo’n impact zou hebben op mijn werk als psycholoog/cognitief-gedragstherapeut in de GGZ (jeugd) en mijn werk als interne coach binnen Restaurants United.

Waar eerder mijn ratio oververtegenwoordigd was, leerde ik in Lapland anders naar mijzelf, de ander(en) en de ‘film’ die zich voor mij afspeelde te kijken. Ik leerde met mijn hele zijn, dus mijn ratio én mijn gevoel te kijken én te interveniëren. En opeens kon ik de zoete vruchten plukken van het ‘doorvoelde weten’. Wat een rijkdom is dat!

In Lapland en tijdens de opleiding tot SAMI-begeleider leerde ik ook het belang en de verstrekkende invloed van kwetsbaarheid. Ieder mens heeft het en het is zo belangrijk dit te (h)erkennen en in te zetten. Ik ben mij zo verschrikkelijk bewust geworden en weet veel beter ‘wie ik ben’, ‘wat ik wil’ en ‘waarnaartoe ik op weg ben’. Ik (bege)leid mensen, gezinnen en zorgteams die een fundamentele en soms noodzakelijke ontwikkelstap willen of soms moeten maken.

Ik heb geleerd dat er zoveel meer in ons zit dan we denken. Soms echter zit dat ’meer’ verborgen, is het geblokkeerd en/of speelt 'het verborgen zijn' een belemmerende rol in het dagelijks leven. Het SAMI-concept heeft me geleerd hoe ik dit kan losmaken, opgang kan brengen en op gang kan houden’.

 

Servaas over Wennie:

Wennie is voor iedereen die wil groeien een empathische sparringpartner: doortastend, compassievol en ‘streng doch rechtvaardig’. Ogenschijnlijk zonder inspanning legt ze bloot wat er in een persoon, een gezin of zorgteam blootgelegd dient te worden. Dat kan alleen als je deze reis ook zelf meerdere malen hebt gemaakt. Daar kom je immers tegen waar het echt over dient te gaan.

Voor elk gezin of zorgteam dat op zoek is naar een ‘doorbraak’ … neem contact op met Wennie.

 

Haar aanbevolen trainingen?

Het interne kompas in het gezin - Voor gezinnen die ‘rust’ willen.

De drie basiswetten van sociale systemen - Voor leidinggevenden en/of ouders die willen leren sturen op de ‘onderstroom’.

De functionele petten en persoonlijke ankers - Voor ouders die hun regie willen (leren) vergroten.

Zet je zorgteam in haar kracht - Voor teams die zoekende zijn en hun bestemming maar moeilijk kunnen vinden.

www.roestenbergcoaching.com