DutchEnglish
DutchEnglish
DutchEnglish

Ontdekken wat persoonlijk leiderschap inhoudt met de Sami-wijsheid

Leiden of volgen

De Sami noemen hun land Sapmi. Een land van uitersten. Van zachte dagen en ijzige koude. Van regen en zon. Een land met acht seizoenen, ’s winters zonder daglicht en zomers zonder echte nacht. Waar arenden, beren en wolven de rendieren bedreigen en waar de poolvos zijn prooi zoekt. Een land waar disbalans in de organisatie onmiddellijk gevaar inhoudt. Waar de ene situatie vraagt om leiden en de andere om volgen. De Sami laten daarmee zien te beschikken over inzichten en kwaliteiten waarmee jij als leidinggevende je organisatie groot kunt maken.

Persoonlijk leiderschap en pelgrimage

In het land van de Sami houden wij onze pelgrimages. Met de voeten in het natte mos of de diepe sneeuw leren de deelnemers te vertrouwen op hun interne kompas. Zij krijgen inzicht in de levensthema’s ‘leiden’ en ‘volgen’. Zij leren in deze genadeloos mooie wildernis wat persoonlijk leiderschap inhoudt, hoe je dat kunt ontwikkelen en wat dat betekent voor het eigen functioneren, dat van hun team of van een hele organisatie.

"Ik ben mij in de wildernis van Noord-Zweden bewust geworden van mijn leiderschapskwaliteiten en hoe ik die kan verbeteren"

Sami-wijsheid en persoonlijk leiderschap

In deze wildernis liggen de metaforen voor groei en ontwikkeling voor het oprapen. De Sami hebben ze toegepast op hun bestaan. Het volk is in staat gebleken om te overleven. Vele generaties lang in tenten die opmerkelijk genoeg poolstormen konden doorstaan. Nu in kleine huizen, verstopt in de onmetelijke wildernis. Hun wijsheid en inzichten worden door SAMI-training benut in de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap.

Ontwikkelvraag en wezenlijke vraag

Heb je een persoonlijke ontwikkelvraag, dan komt SAMI-training graag bij je langs om deze vraag te horen. Daarbij willen we ook graag ontdekken welke wezenlijke vraag achter je vraag ligt. Wij pakken samen met jou de wezenlijke vraag op. We doen dat in een traject dat is toegespitst op wat jouw organisatie nodig heeft. Altijd met de menselijke maat voor ogen.