DutchEnglish
DutchEnglish
DutchEnglish

Organisatie coaching

Schep nieuwe kansen, ruim oud zeer op en laat nieuwe perspectieven op succes ontstaan

Stel je eens voor: je organisatie draait als een tierelier en zit vol inspiratie, energie en vitaliteit. Doelen worden gehaald, teams werken verschrikkelijk goed samen, leidinggevenden zijn proactief en halen het beste uit hun medewerkers en teams. Bij jullie regeert de waan van de dag niet, maar hebben jullie zelf het stuur in handen.

De ervaring leert dat dit beeld niet altijd de praktijk is. Die werkelijkheid is soms taai, stroperig, ongewis.

Organisatie coaching is erop gericht de samenhang, stroomlijn en samenwerking tussen de vier pijlers van sociale systemen: organisatie-, leiderschaps-, team- en persoonlijke ontwikkeling te vergroten.

De actuele leer- of ontwikkelvragen van de organisatie, het organisatieprofiel, de stijl van leidinggeven, de gewenste en werkelijke koers en ambitie van de organisatie vormen het vertrekpunt voor een begeleidingstraject. Zonder die informatie kan ik niks. De organisatie trouwens ook niet. Daarom besteden we tijdens het kennismakingsgesprek ruim aandacht aan de SAMI-health-check. Dit is een diagnostisch instrument dat niet alleen de belemmerende patronen en systeemdynamieken binnen de genoemde pijlers blootlegt, maar de organisatie ook scant op de drie basiswetten van sociale systemen. Cruciaal voor organisatie coaching is de ambitie en attitude van de leidinggevende.

Daarom stellen we tijdens ons eerste gesprek vele lastige, indringende en soms pijnlijke vragen aan die leidinggevende. Het zijn de vragen die gesteld moeten worden als de organisatie van zwaar weer naar mooi weer wil toegroeien.

Meer stroomlijn; alternatieve manieren van inrichting en opbouw van de organisatie; een hoge mate van eigenaarschap, zelfsturing en zelforganisatie; verrassende talentontwikkeling, zowel collectief als individueel, en een toename van de vitaliteit, de energie en de inspiratie kenmerken een geslaagd begeleidingstraject. Natuurlijk vertaalt zich dit naar de gewenste resultaten.

Tijdens de organisatie coaching geef ik de versterkende en belemmerende collectieve thema’s terug. Maar tegelijkertijd zet ik voortdurend een spotlight op de essentiële draaipunten van organisatie-, leiderschaps-, team- en persoonlijke ontwikkeling. Kennis van- en handelingsbekwaamheid op deze draaipunten zijn voor elke leidinggevende goud waard. Als referentiekader gebruik ik het SAMI-concept (mijn levenswerk).

Je begrijpt, als ex-topsporter/topsporttrainer vind ik het gaaf elke keer mijn beste werk te leveren. Dat betekent dat wat ik mogelijk voor jouw organisatie mag doen ontzettend serieus neem.

'True leaders reflect and act'

Meer weten of wil je eens kennis maken? Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek.